Boca sa motivom grada
Tehnika izrade: pjeskarenje – bojanje Pakiranje sadrži jednu bocu višnjevače od 0.1l.
Prikazano 1–12 od 17 rezultata
Tehnika izrade: pjeskarenje – bojanje Pakiranje sadrži jednu bocu višnjevače od 0.1l.
Uživanje ukusnin bobica borovnice usporava starenje,sadrže više antioksidansa od većine drugog voća, a ekstrakti borovnice povećavaju otpornost moždanih stanica, te smanjuju gubitak stanica odgovornih za učenje. Odličan su izvor vitamina C, željeza, kalcija i kalija, a sadrže i visoki postotak vlakana, dok maceracijom u rakiji jabukovači stvaraju jedinstven okus. Nakon jednogodišnjeg odležavanja uz dodatak cvijeta […]
Plodovi divlje jagode, osim štosu hranjivi, veoma su dobri depurativi – čistači krvi i krvnih sudova. Bogata je željezom, fosforom i kalcijem, a k tome, u njoj se nalaze i vitamini C, B1 i B2. Poslužiti rashlađeno ili uz dodatak leda. alc. 20% vol.
Liker dobiven tridesetodnevnim maceriranjem kore limuna ekološki uzgojenog na otoku Visu u jabučnom destilatu, s dodatkom cvijeta bazge i korijandera. Limoncello je liker kojeg se još naziva i “zelena čarobnica”, piće talijanskog podrijetla ali sve više postaje popularno i u našim krajevima. Jako je osvježavajuće za ljetne dane i podsjeća na brazilsku Capirinhu. Izvrstan je […]
Lozovača je rakija proizvedena destilacijom grožđanog mošta kvalitetnih dalmatinskih sorti. Tradicionalan način jednokratne destilacije, kao i čuvanje u posebnim uvjetima daje ovoj rakiji zaokružen, kompletan i prepoznatljiv okus. Izvrsno se slaže sa slanim predjelima, ribljim jelima, suhim i jezgričavim voćem, a može se konzumirati i pomiješanu s kavom. Možemo reći da je jako korisna kod […]
Autentični dalmatinski liker nastao je početkom 16. stoljeća. Tijekom pet stoljeća postojanja Maraskino je bio i ostao ponajprije piće elite; pili su ga svjetski ljubavnici poput Casanove, svjetski vojskovođe poput Napoleona, brojni kraljevi i carevi, a pili su ga čak i na plovidbi legendarnim Titanikom. alc. 28% vol. Poslužiti rashlađeno ili uz dodatak leda.
Tehnika izrade: Pjeskarenje – bojanje Boca sadrži 0.2l višnjevače.
Liker izuzetnog okusa i ljekovitih svojstava, dobiven otapanjem najkvalitetnijeg meda iz vlastitog pčelinjaka u rakiji jabukovači. Posebnu kvalitetu ovog likera postigli smo uz dodatak vrhunskih sortnih vina, kore limuna i prutića vanilije. Med kao glavni sastojak ovog likera ima antioksidativna svojstva, zaustavlja razvoj brojnih mikroorganizama, te je pogodan za borbu protiv iscrpljenosti, razdražljivosti i nesanice.Medica […]
Liker dobiven maceriranjem biranih mladih plodova oraha u vinskom destilatu, uz dodatak šećera, vanilije, limuna i kave u zrnu. U proizvodnji korišteni orah i limun su uzgojeni na vlastitim plantažama tvrtke. Poznato je da je orah veliki izvor nezasićenih masnih kiselina koje smanjuju kolesterol i rizik od kardiovaskularnih bolesti. Orah općenito ima veliku primjenu i […]
Višemjesečnom maceracijom krupno mljvene mahune rogača u najkvalitetnijoj rakiji rogačuši ekstrahirano je svo bogatstvo rogača, te je dobiven liker karamel boje, specifičnog okusa i mirisa. Poznato je ljekovito djelovanje rogača na probavu, te stoga ovaj liker preporučujemo i kao digestiv. U antičko doba sjemenke rogača služile su kao mjera pri vaganju zlata, jedna sjemenka = […]
Rogač se spominje i u Bibliji kao hrana kojom se hranio Ivan Krstitelj, pa se stoga plod rogača naziva i “Kruhom Svetog Ivana”. Za izradu rakije rogačuše koristimo isključivo plod rogača, kojeg usitnjavamo mljevenjem, potom tako usitnjen rogač otapamo u vodi i stavljamo u stanje fermentacije. Destilacijom fermentiranog masulja rogača dobivamo visokokvalitetan destilat, koji odležava […]