• Lozovača

    Lozovača

    Lozovača je rakija proizvedena destilacijom grožđanog mošta kvalitetnih dalmatinskih sorti. Tradicionalan način jednokratne destilacije, kao i čuvanje u posebnim uvjetima daje ovoj rakiji zaokružen, kompletan i prepoznatljiv okus. Izvrsno se slaže sa slanim predjelima, ribljim jelima, suhim i jezgričavim voćem, a može se konzumirati i pomiješanu s kavom. Možemo reći da je jako korisna kod […]

    25 Kn100 Kn Pročitaj više
  • Rogačuša

    Rogačuša

    Rogač se spominje i u Bibliji kao hrana kojom se hranio Ivan Krstitelj, pa se stoga plod rogača naziva i “Kruhom Svetog Ivana”. Za izradu rakije rogačuše koristimo isključivo plod rogača, kojeg usitnjavamo mljevenjem, potom tako usitnjen rogač otapamo u vodi i stavljamo u stanje fermentacije. Destilacijom fermentiranog masulja rogača dobivamo visokokvalitetan destilat, koji odležava […]

    25 Kn100 Kn Pročitaj više
  • Šljivovica

    Šljivovica

    Jedna od najpoznatijih rakija s ovih prostora, ponos Like i Slavonije, rakija koja ima gotovo mitsko značenje, jer u našoj prošlosti gotovo da i nije bilo važnijeg događaja koji je protekao bez šljivovice. Vjenčanja, sprovodi, sjetve, žetve, jutri za dobar dan, uvečer za bolji san. Opjevana je u pučkim pjesmama, nudi se najdražim gostima i […]

    25 Kn100 Kn Pročitaj više
  • Travarica

    Travarica

    Biljna rakija, najstarija i najpoznatija rakija južne Hrvatske, spravljena od deset vrsta različitog autohtonog dalmatinskog ljekovitog bilja (koromač, kadulja, ružmarin, pelin…) maceriranog u vinskom destilatu. Ono što je šljiva za sjeverni dio zemlje, to je travarica za južni. Postoji nebrojeno mnogo vrsta travarica, otprilike koliko i raznih ljekovitih biljaka i sela u Dalmaciji. Kad se […]

    25 Kn100 Kn Pročitaj više
Povećaj font
Kontrast